Unge

Her kan du læse om, hvad den unge kan bruge Spydspidsen til.

Spørgsmål du kan have som ung

Vis alle

Hvad kan Spydspidsen gøre for mig?

Spydspidsen kan støtte dig med at få en praktikplads på en arbejdsplads, som du selv synes er spændende. Når vi mødes første gang, taler vi om, hvad du har lyst til at arbejde med og hvorfor. Som regel sørger Spydspidsen for, at du får en jobsamtale på en arbejdsplads, du er interesseret i, eller en der ligner, inden der er gået to uger. Spydspidsen taler også med dig om, hvad der kan være svært ved at begynde i praktik. Det kan være, at du skal vækkes om morgen, følges på arbejde, have hjælp til at tale med arbejdspladsen, hvis det er svært, eller noget helt andet. Vi plejer at finde løsninger på de fleste problemer.

Hvad skal jeg gøre for Spydspidsen og virksomheden?

Spydspidsen forventer, at du er interesseret i at få en praktikplads og selv kommer med ideer til, hvor det kunne være eller inden for hvilken branche. Når du har fået en praktikplads, skal du møde til tiden og passe dit arbejde i virksomheden. Spydspidsen og din kontaktperson hjælper dig, hvis du fortæller, hvad du har svært ved, eller hvis der opstår problemer.

Hvad er min løn?

Du kan tjene op til 5.857 kr. (2014 niveau) om måneden, men din løn afhænger af, hvor mange timer, du arbejder om ugen. Lønnen udbetales på din NEM-konto, så du skal have oprettet sådan en i banken. Du skal også betale skat af lønnen.

Læs mere om lønnen her