Hverdagen på VIFU Døgn

På denne side kan du læse om hverdagen hos VIFU Døgn.

Hverdagen består at struktur og faste rammer for at livet på VIFU Døgn kan blive trygt og overskueligt for alle. Vi har hjemkomsttider, regler for gæster, spisetider m.m. Vi balancerer og værdsætter selvfølgelig også den enkelte unges selvstændighed og individualitet. På VIFU Døgn har man sit eget værelse, men vi spiser sammen og hjælper hinanden med det praktiske i dagligdagen.

Vi arbejder på, at alle unge har en aktiv plan for beskæftigelse eller uddannelse. Vi vækker de unge om morgenen og følger, støtter og hjælper dem efter behov. Vi sørger også for, at de unge har mulighed for at have en aktiv fritid og vi motiverer og præsenterer dem for aktiviteter og muligheder.

Hver måned holder vi ungemøde, hvor vi informerer de unge om eventuelle forandringer. De unge bliver også hørt og har mulighed for at påvirke husets regler og komme med ønsker til aktiviteter og nye tiltag.

Hash og andre euforiserende stoffer er ikke tilladt på VIFU Døgn. Derfor hjælper vi med at komme ud af eventuelt misbrug. De unge konfronteres altid med misbrug, og har vi mistanke om besiddelse af ulovlige stoffer undersøger vi værelserne.