Indskrivning

På denne side kan du læse om praktiske ting om indskrivning på Nexus.

Når en ung indskrives på Nexus, tager vi voksenansvar for alle de praktiske ting og diverse aftaler sammen med den unge

Den unge tilknyttes en primær kontaktpædagog, som vil varetage kontakten til familien, planlægning af dagligdagen og aftaler, håndtering af diverse praktiske ting samt understøtte den unge i at få en hverdag til at hænge sammen.

Når man flytter ind på Nexus, får man tildelt sit eget værelse, som er møbleret. Man får udleveret en startpakke indeholdende en seng, dyne, pude, sengelinned, vasketøjskurv samt diverse hygiejneartikler. Når man flytter videre til afdelingerne N2 & N3, vil man automatisk få flere møbler til værelset, men det er også muligt at tage ud og købe nogle flere personlige småting til sit værelse. Ved indflytningen orienteres den unge desuden om værelsesreglerne og skriver under på, at disse overholdes. Værelsesreglerne kan læses her.

Det opleves som en stor omvæltning for en ung at flytte  ind på en døgninstitution, da man vil blive mødt af mange nye ansigter, samtidig med at man skal vænne sig til at være i nye omgivelser med nye regler. Derfor fokuserer vi i opstartsperioden på, at den unge de første 14 dage er på matriklen uden mulighed for udgange. På den måde kan den unge  lære stedet at kende, lige som vi kan lære den unge at kende.

Ved indskrivning hjælper vi med at få skiftet den unges folkeregisteradresse og postadresse til Nexus. Derudover bestiller vi i samarbejde med den unge NemID-kort og får oprettet den unge til at modtage digital post.

Vi hjælper desuden den unge med at få skiftet læge, tandlæge m.m. og får lavet aftaler med disse, så der sker en løbende opfølgning på den unges samlede helbredsmæssige tilstand.

Derudover håndterer vi den unges ordinerede medicin. Vi hjælper med at bestille ny medicin, hente det på apoteket, give det til den unge, og vi følger op på virkningen og eventuelle bivirkninger løbende.